recepten

kaasletsers

 

ingredienten:

- 4 bladerdeeg

- 1 schijf ananas uit bladerdeeg

- 2 eieren

- eventueel spekreepjes of kipfilet reepjes

- 125 gram roomkaas

- 2 eetlepels kerriepoeder

- 75 gram geraspte kaas

- bieslook

- 1 eetlepel boter om in te vetten

 

 

bereiding

 

verwarm de oven voor op 200 graden.

laat intussen het bladerdeeg ontdooien.

laat de ananas uitlekken en snij er kleine stukjes van.

in de kom klop je met een vork de eieren los.

roer er ook de roomkaas , eventueel

                    lange vingers

DIT MOET JE HEBBEN:

- 5 eieren

-150 gram bloem

-25 gram maizena

-200 gram suiker

 

VERDER GEBRUIK JE:

- 2 kommen

- 1 kopje

- garde of mixer

-bakplaat

- vetvrij papier

- spuitzak met gladde spuitmond

-oven

 

HOE BEREID JE HET VOOR?:

verwarm de oven op 180 graden.

breek een ei boven het kopjeen scheid het eiwit van de eierdooier.

laat hiervoor het eiwit in het kopje lopen.

gooi de eier dooier in de kom.

giet het eiwit in de andere kom.

zo gaat het met alle 5 de eieren.

er mag dus absoluut geen eigeel bij het eiwit komen. daarom doe je dit zo.

mocht dat toch een keer gebeuren, dan hoef je slechts 1 ei over te doen.

klop het eiwit met de gardeof mixer goed stijf.

strooi de suiker over de dooiers en klop deze tot een glad beslag.

schep er nu de bloem bij en de maizena door en weer roeren tot je een mooi beslag hebt.

giet het beslag in de kom met het eiwit en roerhet voorzichtig door elkaar.

niet te hard roeren,want dan gaat alle luchtuit het eiwit en zakt je beslag in!

als je het mengsel klaar hebt, vul je er de spuitzak mee.

bedek de bakplaat met het vetvrije papier en spuit er ca.10 centimeter  lange repen op.

zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de lange vingers in ongeveer 15

minuten gaar. bij het eruit halen ovenwanten gebruiken!

maak ze voorzichtig los met een pannekoekmes en laat ze afkoelen.

 

                             lekker smullen!!!!!!